Aktuality

Na Masarykově třídě už začala příprava demontáže mostu

Od pondělního rána je pro veškerou dopravu uzavřen most přes Moravu a přilehlá část komunikace na Masarykově třídě. Na straně mostu, bližší Hradisku, je již v provozu koridor pro chodce, na druhé straně už začíná frézování povrchu komunikace.

Demolice starého mostu a stavba mostu nového bude trvat přibližně dva roky. Stejně dlouhou dobu tedy po této trase nepojedou tramvaje ani auta. Místo tramvajového spojení na této trase jezdí náhradní autobusová linka s označením X2, která jede po trase Hlavní nádraží - Pasteurova – Žižkovo náměstí – Palackého ulice. Tato linka neobsluhuje zastávky U Bystřičky a Fibichova.

Posíleny jsou i tramvajové spoje, které jezdí přes třídu Kosmonautů. Cestující na této trase mohou využít linky 1, 3, X4, 5 a 7, které jezdí dle výlukových jízdních řádů. Podrobné informace o všech změnách v MHD najdou cestující na webové stránce Dopravního podniku města Olomouce www.dpmo.cz.

Stavba nového mostu je součástí protipovodňových opatření, která probíhají od dubna roku 2018 a dokončeny budou v polovině roku 2022. Kromě mostu pokračují práce na rozšíření koryta řeky, budování pilotových stěn a úpravách nábřeží.