Aktuality

Při protipovodňových opatřeních se výrazně promění i okolní ulice

Zadávací řízení na veřejnou zakázku „Protipovodňová opatření II. B etapa - související investice“ připravuje město Olomouc. V rámci těchto souvisejících investic se změní podoba chodníků a silnic v ulicích Blahoslavova a Nábřeží, přibude cyklostezka na levém břehu řeky Moravy a náročné rekonstrukce a přeložky čekají inženýrské sítě včetně lamp veřejného osvětlení. Navíc bude zbourán i jeden z mostků přes řeku Bystřici.

„Protipovodňová opatření v centru Olomouce znamenají nejen proměnu koryta řeky a dvou velkých mostů na hlavních komunikacích, ale i řadu relativně menších, ale přitom stále velmi významných investic,“ uvedl investiční náměstek primátora Martin Major. „Na rozdíl od samotné ochrany před povodněmi, kterou realizuje podnik Povodí Moravy, budou tyto související investice hrazeny z rozpočtu města.“

Přípravu zadávacího řízení na tuto velkou zakázku vzala na pondělním jednání na vědomí Rada města Olomouce. Současně stanovila členy komise, která bude posuzovat a hodnotit nabídky dodavatelů.

Celková hodnota připravované veřejné zakázky je více než 45,5 milionu korun včetně DPH.